Tjejplanet till Tjejmilen – en årslång resa som kan förändra ditt liv!

I snart fyra år har jag tillsammans med mina samarbetspartners fått möjligheten att arrangera Tjejplanet till Tjejmilen. Det har gett mig som person oerhört mycket, däribland många nya bekantskaper. En av alla tjejer är Lisa Claesson, hon var en av de två som vann BLT:s läsartävling inför Tjejplanet till Tjejmilen 2012 och sedan dess har jag fått vara en del av hennes liv och jag har sett hur det har förändrats…från att hon från början såg löpningen som ett sätt att få till motionen till att löpträning idag är en viktig del av sitt liv. Här nedan ger hon dig sin syn på vad Tjejplanet till Tjejmilen har gjort för henne, både då som nybörjare och idag som erfaren löpare. Hennes berättelse får mig att fortsätta tro på att Tjejplanet kan göra skillnad. Välkommen ombord du också! / Anna

Tjejmilen…, en mil…, 10000 meter.., fixar jag det? Det kändes svindlande, det kändes långt, det kändes alldeles lagom spännande och pirrigt! Jag en tvåbarnsmor helt utan erfarenhet av löpning vann hösten 2011 en tävling i den lokala tidningen. En plats på Tjejplanet, ett plan fullt med tjejer som alla skulle springa Tjejmilen i Stockholm 2012. Under året skulle det vara mingel, föreläsningar och träningstillfällen för att slipa löparkroppen. Det blev en resa som än idag är en av de allra bästa jag gjort. Då menar jag inte bara själva resan med flygplanet, träningarna och Tjejmilen i sig. Utan min alldeles egna resa. Den från soffpotatis till villig löpare. Det blev ett år med både blod, svett och tårar. Ja det är svårt att undvika blånaglar, svårt att inte svettas när man tränar och tårar…..Ja de kom de med. Ibland av lycka, när jag lyckades springa de där första TRE kilometerna utan att stanna en enda gång, som sedan blev fem och sju och tio….Ibland kom tårarna av smärta, gjorde i min nyvunna iver och glädje över att springa, illa mitt knä. Tillsammans med Anna och en massa kloka råd och tillsammans med de andra Tjejplanetresenärerna tog jag mig igenom det med!

Den dagen i september när jag skulle springa min allra första ”tävling” var det nervöst, pirrigt men fantastiskt roligt! Jag tror jag gjorde av med lika mycket energi genom att le loppet igenom som jag gjorde genom att förflytta mig framåt! Massa folk, alla taggade och med egna mål. Mitt var att springa loppet under 60 minuter och det klarade jag med några minuters marginal. Lycka!

Följ med! Om du som jag vill ha ett roligt mål med din löpträning, vill dela en helg tillsammans med andra löpglada tjejer i storstan och som bonus få träningar på köpet, flyget och boende ordnat!

Vad ger det då mig att fortsätta åka med Tjejplanet? Jag springer numera längre sträckor och utmanar mig med längre och längre lopp att delta i. Men det är något unikt med denna resa och Tjejmilen som arrangemang. Och milen är alltid milen, 10000 meter lång och det går alltid att utmana sig till att nå en bättre tid eller kanske bara ha som mål att ha ännu roligare!”

Lisa Claesson, deltagare på Tjejplanet till Tjejmilen – Ronneby 2012, 2013, 2014 och nu snart även 2015. Lisa är hon som har rosa jacka, näst längst till vänster på bilden och i främre raden.