I år kör vi Tjejplanet till Tjejmilen från flera nya destinationer, bland annat har vi ett gäng som ska lyfta från Ängelholm den 4 september. Åsa Åberg är en härlig tjej som har bestämt sig för att komma igång med löpningen detta året och till sin hjälp har hon Tjejplanets träningsträffar och Tjejmilen som mål i september. Ni kan följa hennes resa på Löparglädjes hemsida och idag delar hon med sig av sitt tredje inlägg. Stort lycka till önskar jag dig Åsa, ser fram emot att möta dig i Stockholm!

 

Tjejplanet nu är jag äntligen igång!

Jag springer med solen! Det är en fantastisk känsla att ge sig ut på löprunda när våren är på ingång och solen strålar. Med nya teknikkunskaper som vi fick på träff nr 1 med Tjejplanet och ett schema med intervaller börjar jag sakta bygga upp min löpning. Jag har också tillsammans med min vän Mika kommit iväg till Onsdagsglädjeträning med Löparglädje och det var otroligt roligt! Fantastiskt att springa i grupp och peppa varandra oavsett nivå. Häng med du också på Onsdagsglädje!

Jag har förstått att det där med intervaller är grejen för att utveckla sin löpning och styrka. På träff nr 2 med Tjejplanet fick vi öva mer just på detta. Främst blev det styrka som gjordes med lek. Vi använde en tärning och kombinerade varv med styrka beroende på hur många prickar som visades på tärningen. Vi i nybörjargänget lyckades slå nästan bara sexor och fick springa en hel del, men det fixade vi bra! Så varför inte ta med en tärning nästa gång du ska ge dig ut och springa och kombinera med styrka. Spring antal lyktstolpar som tärningen visar (när tärningen visar låga nummer kan du passa på att springa snabbare och gå ur din bekvämlighetszon) och gör olika styrkeövningar vid varje stopp såsom knäböj, upphopp, armhävningar, utfall etc. Min största utmaning att hålla i när det blir förändringar i vardagen. Men jag har definitivt tagit ett kliv i rätt riktning och ser fram emot nästa Onsdagsglädje för att få lite pepp och gemenskap. Det är ett bra komplement till min hemmaträning!

På söndag 29 mars börjar jag Kilometergruppen med Löparglädje. för alla som vill ta steget från powerwalk till jogg. Gör gärna mig sällskap – ju fler desto roligare!

Hoppas vi ses där ute i spåren och njut av vårsolen när den tittar fram!

/Åsa Åberg på väg mot Tjejplanet till Tjejmilen